Rámpakiegyenlítők

Tartalom

Rámpakiegyenlítő billenőnyelvvel Elérhető méretek
Egyedi gyártású rámpakiegyenlítők Segédletek
Rámpakiegyenlítő hidraulikus-teleszkópos nyelvvel Kiegészítők
Beépítési lehetőségek Ajánlatkérés

 

 

 

A rámpakiegyenlítő  egy olyan eszköz, ami a rakodó rámpa  és a rakodó jármű magasságkülönbségét egyenlíti ki. A célnak pontosan megfelelő rámpakiegyenlitő kiválasztásához elengedhetetlenül fontos, hogy ismerjük a működését, és a műszaki specifikációit is.

Tulajdonságok:

Biztonság:

Az Armo a rámpákat robotizált műhelyben gyártja az európai EN1398-as előírások alapján. A megfelelőségi és a biztonsági követelményeknek megfelelően tesztelnek minden rámpakiegyenlítőt, majd megfelelőségi nyilatkozattal valamint CE védjeggyel látnak el.

Az alap rámpakiegyenlítő terhelhetősége 6000 kg, 5400 kg maximum terhelhetőség lehet egy tengely mentén (számítás alapja targonca 4 kerékkel, kerékátmérő minimuma minden kerékre = 150 mm). a 6000 kg a maximum mozgatható terhet jelenti, ebbe beletartozik a targonca, a mozgatott áru, és a kezelő tömege is. Nyugalmi helyzetben a rámpakiegyenlítő a környezetével azonos mértékben terhelhető. Amennyiben 3 kerekű targonca, vagy 150mm-nél kisebb kerekű targonca használata szükséges, úgy a kiegyenlítő "asztalát" két további helyen meg kell erősíteni, ám ez csökkenti majd az oldalsó védelem magasságát is. A rámpakiegyenlítő maximális emelkedési sebessége 0,15m/s

Oldalvédelem:

Az automatikusan a rámpával emelkedő  oldalvédelemnek köszönhetően nem lehetésges a működő rámpa alá oldalról benyúlni, ezzel is védve a rámpán dolgozókat.

Pozitív és negatív irányú nyelvmozgás:

Hasznos funkció, mellyel áthidalható nemcsak az alacsonyabb rakodószint, és a magasabb teherautó közötti rést (pozitív irány) hanem a negatív irányú nyelvmozgásnak köszönhetően a magasbb rakodórámpa, és az alacsonyabb teherautó közötti magasságkülönbség is. Az így áthidalható különbség maximum mindkét irányban 600mm. (12,5% hossz a maximum megengedett.)

Oldalsó szárnyak: 

A nyelv elülső része 3 darabból áll, így keskenyebb rakódónyílású autóra is illeszthető.

Vezérlő:

A vezérlő elemek egy blokkba szervezésével a gépkezelő számára biztonságosabb környezet alakítható ki. A meghajtás az alsó kereten, elöl található, így veszélyhelyzetben a kezelő le tudja azonnal a mozgást állítani, hiba vagy áramkimaradás esetén a rámpa manuálisan is visszatéríthető a kiindulási állapotába.

Vezérlés:

Az Armo nyomógombos vezérlése egy gombbal (a billenő nyelv számára) , és intuitív feliratokkal könnyű kezelést, és egyszerű használatot tesz lehetővé.

Egy-egy motor minden rámpakiegyenlítőnek:

Minden rámpakiegyenlítőnk önálló vezérléssel, és meghajtással rendelkezik, így biztosítva a hosszú, és üzembiztos életciklust. Egy motor meghibásodása csak és kizárólag egyetlen rámpakiegyenlítő működésére van hatással.

Szín:

A rámpakiegyenlítők RAL 5010 kék színben készülnek. Egyedi színezés felár ellenében lehetséges.

Rámpakiegyenlítő teleszkópos nyelvvel

A teleszkópos nyelv olyan területen hasznos, ahol valami miatt a teherautó nem tud elég közel állni a rámpához. Ebben az esetben a rámpakiegyenlítő felemelkedik, a nyelv pedig maximum 500, vagy 1000 mm hosszan kinyúlik előre, ezzel áthidalva a megnőtt távolságot.

Teleszkópos nyelv hossza maximum 1000mm lehet.

A nyelv elülső része teljes szélességében lehajlik, így egységes felület alakul ki lépcsőzetesség nélkül.

Szeparált vezérlés: 

A rámpa emelése, és a nyelvi kinyújtása egymástól függetlenül használható.

Automatikus visszaérkező gomb:

A rámpa egy gomb megnyomásával áll vissza a nyugalmi állapotába.

Oldalsó szárnyak: 

A nyelv elülső része 3 darabból áll, így keskenyebb rakódónyílású autóra is illeszthető.

 

Egyedi gyártású rámpakiegyenlítők

Az ARMO gyártóként arra törekszik, hogy minden vásárlói igényt ki tudjon elégíteni. Emiatt lehetőség van egyedi tervezésű, egyedi méretezésű rámpakegyenlítők gyártására is.

Néhány lehetőség:

Egyedi méretű szerkezet, régi rámpa pótlására. A rendszer a meglévő akna méretei alapján gyártható.

Speciális teherbírás:

Különleges alkalmazási helyzetekre tekintettel a rámpa terhelhetősége extrém módon is megnövelhető.

Beépítési lehetőségek

 

 1. Öntartó beépítés.

A rámpakiegyenlítő a rakodórámpa készre építése után kerül a helyére, további betonozási munkákra nincsen szükség.

a beépítés lépései:

Építsük készre az akna körül a padlót, helyezzük el a képen látható módon az acél merevítő L profilokat. 

Az általunk gyártott rámpakiegyenlítő egy öntartó szerkezet, mely tetején 4 gyűrű van elhelyezve, hogy a helyszíni beállításkori emelési munkákat megkönnyítsük. 

Mozgassuk a helyére a rámpát, és közben ne feledkezzünk meg a kábelek bevezetéséről sem!

A beemelt rámpát szintezzük a padló szintjére, majd mindárom oldalról hegesszük a segédkeretre! (Szükség szerint a hegesztett felületeket lássuk el korrózióvédelemmel).

Ennek a beépítésnek az előnyei:

A legkisebb hibalehetősége nyújtó beépítés.

A legtisztább munka, ugyanis nem szükséges további betonozási művelet, a rámpakiegyenlítő készen, és tisztán érkezik, a beépítéskor sem koszolódik el.

A legolcsóbb beépítési lehetőség, egyben a leggördülékenyebb is. Ideális esetben egy munkafázisban építhető be a rámpakiegyenlítő, a mögé kerülő szekciós kapu, és a kapu köré épített kaputömítés is, mely csökkenti a szállítási, beépítési költségeket.Az akna fala, és a felső pereme nem igényel szakaszos munkavégzést.

Egyszerű csere. A cseréhez nem szükséges a betont feltörni.

Részletes és teljes beépítési rajzot állítunk össze a beépítéshez.

A beépítés után az akna frontvonala zárható.


 2. Univerzális beépítési mód

Ennél a beépítési módnál a rámpakiegyenlítő két betonozási fázis között kerül a helyére. A beépítéshez szükséges, hogy a szerelőakna már rendelkezésre álljon, de a felület végső burkolása még ne legyen kész.

A beépítés lépései:

A félig kész szerelőaknába beemeljük az öntartó szerkezettel rendelkező rámpakiegyenlítőt, majd a vezérlés, áramellátás kábeleit is bevezetjük. Fontos, hogy az akna felső pontja 100 mm-rel legyen a padló végleges szintje alatt! A rámpakiegyenlítő asztalának a leendő padló szintjébe kell esnie.

 

A rámpakiegyenlítő külső élei L alakú acélprofillal vannak ellátva, ezzel is könnyítve a beépítés utáni betonozást, míg oldalai legalább 210mm szélesen védőlemez borítással készülnek.

A beemelés után megkezdhető a padló végleges kialakítása, és szintbe hozása.

Ennek a beépítésnek az előnyei:

Nem kell  a szerelőakna éleit acéllal megerősíteni.

A beépítéshez nem kell hegeszeteni.

Nem szükséges egy ütemben elvégezni a beruházást.

Nem kell tökéletes minőségűre készíteni a szerelőakna falait, hiszen azt a teljesen kitölti az aknált. Az eredmény tökéletes.

A rámpakiegyenlítőt a szint betonozása közben védeni kell a betontól. 

Részletes és teljes beépítési rajzot állítunk össze a beépítéshez.

A beépítés után az akna frontvonala zárható.

 3. Dobozos kialakítás

 

 Ezen beépítési módnál egy alapot kell képezni, a leendő padló szintje alatt 600mm-rel.  Ez lehet beton, de akár acélszerkezet is.  A rámpakiegyenlítő beemelése után két lépcsőben fel kell a kiegyenlítő doboza körül a környezetet betonnal, az alsó részben erősebb, a felső részben pedig a padló kialakításának megfelelő betonkeverékkel.

Ezen beépítési mód előnyei:

 

Nincs szükség szerelőakna kialakítására. •

A rámpakiegyenlítő összeszerelve, tesztelve érkezik.

Az erős oldalfalaknak köszönhetően a betonozáskor nem áll fenn a rámpakiegyenlítő deformációjának lehetősége.

Elérhető méretek (Egyedi méret is lehetséges, egyedi teherbírással)

 Emelőasztal méretei (hosszúság*szélesség) Teherbírás  Nyelv típus, hosszúság
2000*2000 mm  6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)   lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
2500*2000 mm  6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)  lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
3000*2000 mm   6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)  lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
3400*2000 mm  6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)  lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
2000*2200 mm  6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)  lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
2500*2200 mm  6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)  lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
3000*2200 mm  6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)  lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
3400*2200 mm  6000 Kg (alap) 9000 Kg(feláras)  lengő vagy teleszkólos nyelvvel, lengő nyelv 400mm, teleszkópos nyelv 500 vagy 1000 mm
 

Copyright 2012. Powered by qualityjoomlatemplates.com.